Rendering af Vesterbrogade 95 som dynamisk kollegium for jura- og arkitektstuderende.

Historisk ejendom på Vesterbrogade bliver til kollegium projekt

Dreyers Fond har for nylig annonceret erhvervelsen af den historiske ejendom med beliggenhed på Vesterbrogade 75. Denne spændende investering markerer begyndelsen på et innovativt projekt, der sigter mod at omdanne ejendommen til et dynamisk kollegium dedikeret til jura- og arkitektstuderende.

Det fremtidige kollegium, der forventes at stå klar til sommeren 2025, har til formål at fremme mangfoldigheden og skabe et tættere fællesskab mellem de to fagområder.

Byggeprocessen er godt igang, og der er iværksat en eksperimentel tilgang til udviklingen af konceptet, i form af aktiv inddragelse af målgruppen. Dette skal sikrer, at de unge selv er med til at forme kollegiet.

Ejendommen har en rig historie, der strækker sig tilbage til 1860’erne. Oprindeligt en etageejendom, der i løbet af de sidste 100 år har gennemgået flere ombygninger og tilføjelser.

Transformationen af eksisterende bygninger, samt beboelse til unge i København, indikerer at der i projektet er indtænkt både social og miljømæssig bæredygtighed.

Tegnestuen Vandkunsten står bag designet, og har med deres halvtreds års erfaring, konsekvent udfordret byggebranches normer ved at sætte fokus på sociale og bæredygtige mål.

Klaus Nielsen AS er stolte af at være en del af projektet som rådgivende ingeniører, og ser frem til at bidrage til byggeriets succes. Læs mere om projektet her.

Billedet er en rendering fra Tegnestuen Vandkunsten.

Skal andre have glæde af at læse indholdet?