Toves Gaard

Opførelse af 106 ejerlejligheder, fem erhvervslokaler, fælles gård samt parkeringskælder

Toves Gaard

Opførelse af 106 ejerlejligheder, fem erhvervslokaler, fælles gård samt parkeringskælder

Geometrisk spændende og udfordrende lejligheder i hjertet af Vesterbro

Projektet består af tre forskellige bygninger med spændende og udfordrende geometri. De tre bygninger, hvoraf den ene er på tre etager og de to andre er på seks etager, deler parkeringskælder med adgang til opvarmet kælder til beboerdepot. Lejlighederne er mellem 57-170 m2 og den samlede bebyggelse er 10.564 m2 (inkl. erhverv og kælder).

Bebyggelsen ligger centralt på Vesterbro i København. På grunden var der opført en bygning med en bevaringsværdig facade, som er blevet genskabt. En eksisterende skorsten med mere end 130 år på bagen er ligeledes blevet bevaret på grunden, så bygningen er blevet designet rundt om skorstenen.

Bebyggelsen er udført i skalmurede betonelementer mod gaden og træbeklædte facader mod gården. Facaden på den øverste etage på de to høje bygninger er trukket tilbage og udført med træbeklædning. I den fælles gård er der lavet et altangangssystem i træ, hvor alle boliger har adgang til en privat altan. I forbindelse med gården etableres der et stort fælleslokale for boligernes beboere. I kælderens uopvarmede del er der parkeringsmulighed for både biler og cykler, mens der i den opvarmede kælder er etableret ét depotrum til hver lejlighed. Desuden udnyttes kælderen til teknikrum for to centrale ventilationsanlæg, transformerrum og varmecentral.

Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle konstruktioner, el installationer, VVS og ventilation, og alt er projekteret i 3D

Fotos:

Entasis

FAKTA

Beliggenhed

Enghavevej 14, 1674 København

Areal

10600 m2

Byggeår

Marts 2019 – Maj 2021

Status

Afsluttet

Entreprisesum

220 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Totalentreprise

Bygherre

Ejendomsselskabet Enghaven A/S
Jesper Reinhardt

Entreprenør

Pihlkonsortiet

Arkitekt

Entasis

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS