KEA Campus Empire

Totalrenovering og nybyggeri af skole og erhverv integreret i bymiljøet

KEA Campus Empire

Totalrenovering og nybyggeri af skole og erhverv integreret i bymiljøet

Transformation af erhvervsbyggeri

KEA er både et bydelsprojekt og et undervisningsprojekt. Beliggenheden er Nørrebro i København, som fortsat byudvikles med levende funktioner i gaderne omkring Sankt Hans Torv. Før ombygningen af den tidligere industribygning på 19.000 m2, lukkede den store gamle trykkeribygning forbindelsen mellem Nørrebrogade og Guldbergsgade. I dag er der etableret en offentlig tilgængelig gangforbindelse under KEA og videre gennem byrummene.

KEA Campus Empire er en rumlig og arkitektonisk oversættelse af den fleksible undervisning med halvåbne rum som mellemrum, hvor de studerende kan arbejde i grupper, hænge ud eller sidde sammen og arbejde med hver deres. KEA’s kantine er planlagt, så den kan fungere som folkekøkken uden for undervisningsdagen.

Kantine, bibliotek, café og åbne arbejdsrum giver mulighed for at skolens liv kan flette sig sammen på tværs af  uddannelsesretninger og årgange. De åbne fleksible planer bestemt af bygningernes tidligere anvendelse til industriproduktion er lette at indrette med flytbare vægge, da de dybe etager kun er underdelt af søjler. Facadetegl og trævinduer er erstattet af vinduer fra gulv til loft, så dagslyset nu kan komme langt ind i bygningen. Installationerne er udført med synlige føringsveje under lofterne, der matcher bygningens rå, industrielle udtryk.

Håndværkergården ved Meinungsgade bliver ombygget og gennemrenoveret til anden del af KEA. Herudover er der opført et glasatrium og et nybyggeri udført som infill byggeri mellem eksisterende- og nabobygning. Totalrenovering af restauranter, butikker, tapperiet BRUS og kontorlokaler med særlig fokus på bæredygtighed og et bevidst henblik på områdets sjæl såvel som bygningernes historie og særlige arkitektur.

Klaus Nielsen har været rådgivende ingeniører på alle 3 etaper med ansvar for konstruktioner, el-installationer, VVS og ventilation samt programmering og idéforslag

Fotos:

Peter Bølling-Ladegaard mf.

FAKTA

Beliggenhed

C.W. Obels grund på Guldbergsgade 29, 2200 København N

Areal

19000 m2

Byggeår

August 2012 – September 2017

Status

Afsluttet

Entreprisesum

210 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Totalentreprise

Bygherre

Obel-LFI Ejendomme
Kim Freilev
+45 33 33 94 94

Entreprenør

Myhlenberg, WR entreprise, Københavns Byggestyring

Arkitekt

Bertelsen & Scheving, DesignGroup

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS