Hejrevangen

Fremtidssikring af rækkehuse opført i slut 60’erne gennem helhedsrenovering

Hejrevangen

Fremtidssikring af rækkehuse opført i slut 60’erne gennem helhedsrenovering

Rækkehus bliver sikret for en bæredygtig fremtid

Bebyggelsen indeholder 91 boliger fordelt på 18 blokke i 2 afdelinger, der er opført i slutningen af 1960´erne og start 70´erne. Rækkehusene er i ét plan med egen have, et lille udhus og store grønne fællesarealer.

For at fremtidssikre husene og opnå reduktion i miljøbelastning samt energi- og ressourceforbrug, har de gennemgået en større helhedsrenovering. Her er der bl.a. udskiftet tag fra bølgeeternit til betontegl med fast undertag – inklusiv en omfattende asbestsanering, nye vinduer og døre med forstærkning af facade til det nye tag og de små skure har fået ny beklædning. Samtidig brugte de eksisterende facader vindueskarmene som bærende søjler, hvilket er ændret til en ny rem og søjler i facade, så vinduer frem over kan udskiftes, uden at hele facaden skal nedtages. Desuden er der lavet øget tilgængelighed og alt i alt har de to afdelinger fået et miljørigtigt og arkitektonisk løft, så de kan leve op til nutidens krav og ønsker. Samtidig er økonomien på projektet blevet overholdt.

Arbejdet er udført, mens beboerne stadig boede i boligerne og det har derfor været et vigtigt element med en god sparring mellem bygherre, rådgivere og beboere.

Generelt en bæredygtig helhedsrenovering af almene boliger udført efter BR18 og budgetter svarende til den almene budgetramme. Projektet er støttet af Landsbyggefonden og Klaus Nielsen AS har fungeret som ingeniørrådgivere på alle konstruktioner, el installationer, VVS og ventilation.

Fotos:

N/A

FAKTA

Beliggenhed

Boserupvej, Humlebæk

Areal

9500 m2
91

Byggeår

Maj 2019 – September 2020

Status

Afsluttet

Entreprisesum

40 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Hovedentreprise

Bygherre

Hejrevangens Boligselskab v/ Boligkontoret
Søren Møgelgaard Jensen
+45 20 22 80 17

Entreprenør

MT Højgaard

Arkitekt

Pålsson Arkitekter

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS