Gråbrødre hus

Bevaringsfærdige Gråbrødre skole omdannet til 34 lejligheder

Gråbrødre hus

Bevaringsfærdige Gråbrødre skole omdannet til 34 lejligheder

Renovering og nybyggeri af boliger

Den bevaringsværdige Gråbrødre skole fra 1930 bliver omdannet til 34 lejligheder på mellem 60-og 110 m2. Transformationen af den eksisterende bygning suppleres af nybyggeri med 13 boliger og udearealer med et grønt gårdmiljø, der gøres tilgængeligt for offentligheden og gør, at den gamle skole bliver både æstetisk og funktionelt smukt integreret i nærmiljøet.

Nyklassisk afsæt for moderne boligkarré med fokus på bæredygtighed.

Den smukke gamle bygnings nyklassicistiske identitet danner afsættet for et nyt samlet hele i Gråbrødre hus. Der er arbejdet med bæredygtighed og skabt en helhedsløsning, hvor indre og ydre rum, gammel og nyt, smelter sammen til et inspirerende boligmiljø.

Ambitionen er, at dele af det færdige Gråbrødre hus bliver DGNB guld certificeret og delvist platin. Det betyder blandt andet, at der har været særlig fokus på at balancere miljømæssige, økonomiske og sociale hensyn i hele
processen.

Den eksisterende bygning har efter kortlægning af miljøfarlige stoffer, betydet en ændring i arbejdsprocesser samt ændringer i projektet.

Udviklingen af Gråbrødre skole til Gråbrødre hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud.

Klaus Nielsen AS fungerer som ingeniørrådgivere på alle el installationer, VVS, ventilation og kloak

Fotos:

Klaus Nielsen AS

FAKTA

Beliggenhed

Grønnegade 15, Roskilde

Areal

5575 m2
47

Byggeår

Medio 2021 – Ultimo 2022

Status

Ikke oplyst

Entreprisesum

90 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Totalentreprise

Bygherre

Core Bolig X Kommanditaktieselskab

Entreprenør

Jönsson A/S

Arkitekt

Kullegaard Arkitekter

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS