Glentevej 61

Ældre erhvervsejendom transformeret til topmoderne kontormiljø

Glentevej 61

Ældre erhvervsejendom transformeret til topmoderne kontormiljø

Totalrenovering af over 10.000 m2 kontorejendom

Projektet består af en ældre erhvervsejendom, som har huset forskellige typer virksomheder – alt fra grossist for byggebranchen til frisørskole, og nu efter en totalrenovering flytter en større IT virksomhed ind.

Alle installationer og ikke bærende konstruktioner er blevet fjernet i ejendommen, og alle bærende betonkonstruktioner er blevet sandblæst.

Ejendommen åbnes op med store ovenlys og flere atrier for opnåelse af flotte dagslys prægede arealer. Der udføres nye tekniske installationer efter nutidens høje standard, for at imødekomme et top moderne kontormiljø med mange mødefaciliteter og indbydende fællesområder.

I stueetagen etableres et stort produktionskøkken med en kapacitet på 1000 kuverter om dagen til servicering af husets medarbejdere og gæster. Byggestilen er med rå betonkonstruktioner og synlige installationer.

Koordineringen af de tekniske installationer har været særdeles høj, grundet relativ lav etagehøjde på flere etager, og store ventilationskanaler for optimal fordeling af luftmængder og kabelbakker, som i meget begrænset
omfang, har måtte gennembryde de bærende konstruktioner. Ejendommen er registreret med detaljeret oplysninger for en fordelagtig genbrug af huller mv. i eksisterende konstruktioner.

Under byggesagen blev det besluttet at udskifte hele varmeanlægget, inkl. varmecentralen. Installationer for varmeanlæg er ligesom de øvrige tekniske installationer udført synligt for et fælles råt udtryk.

Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle tekniske installationer som kloak, el, VVS og ventilation.

Fotos:

Lars Glitz Architects

FAKTA

Beliggenhed

Glentevej 61, København NV

Areal

10386 m2

Byggeår

November 2020 – November 2021

Status

Afsluttet

Entreprisesum

75 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Totalentreprise

Bygherre

Cobi Group

Entreprenør

Jönsson A/S

Arkitekt

Lars Glitz Architects

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS