Fredericiagade 84

Renovering af ældre etageejendom i Indre København

Fredericiagade 84

Renovering af ældre etageejendom i Indre København

Totalrenovering af hovedhus med bevaringsværdig i klasse 3 samt baghus med bevaringsværdi i klasse 6

Projektet omfatter total renovering af hovedhus (Fredericiagade) og baghus (Olfert Fischers Gade) samt mellembygning med trappetårn. Hovedhuset er fra 1791 og bevaringsværdig i klasse 3 og baghuset er fra 1917 og bevaringsværdig i klasse 6. Bygningerne har tidligere været brugt til erhverv, men omdannes nu til liebhaverlejligheder.

Boligernes fremtidige indretning kræver en stor fleksibilitet, hvorfor alle afstivende tværvægge på alle etager, bortset fra kælder, erstattes af stålrammer. Enkelte etageadskillelser udskiftes helt eller delvist med nye etageadskillelser i stål og to trapperum inddrages til beboelse. Skæve gulve rettes op med isolering og betonlag med indbygget gulvvarme og skæve lofter rettes op med påbygget loft.

Alle døre og vinduer udskiftes til nye energirigtige vinduer, og vinduer i baghuset udskiftes til franske altaner på alle etager. Alle boliger forsynes med private altaner og på den ene del af baghusets eksisterende tagterrasse bliver der bygget en let konstruktion til beboelse. I hovedhusets tagetage etableres der tre indeliggende altaner.

Kælderen renoveres delvist til erhvervsbrug og til cykelkælder. Der etableres teknikrum og depotrum i kælderen. Det eksisterende trapperum udbygges med elevatorlift.

Klaus Nielsen A/S har ydet ingeniørrådgivning på alle konstruktioner, og har projekteret principper for tekniske installationer i bygningen.

Fotos:

N/A

FAKTA

Beliggenhed

Fredericiagade 84, 1310 København

Areal

867 m2

Byggeår

Oktober 2020 – Maj 2021

Status

Afsluttet

Entreprisesum

22 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Fagentreprise

Bygherre

MW INVEST
Martin Wheeler

Entreprenør

N/A

Arkitekt

MONOARK

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS