Fællebyg Køge Kyst

Bofællesskab i nyt koncept

Fællebyg Køge Kyst

Bofællesskab i nyt koncept

42 boliger i varieret størrelse på Køge Søndre Havn

Et nyt spændende bofællesskab er skudt op på Køges Søndre Havn. Her har Foreningen Fællesbyg Køge Kyst i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten udviklet projektet, der sker efter en nonprofit-model, hvor byggeprojektet hviler i sig selv og Selskabet for Billige Boliger kun skal have dækning for udgifter og risici, men ikke have fortjeneste ud af det. Klaus Nielsen AS har været tilknyttet som bygherrerådgiver på opgaven og har været med hele vejen fra skitseprojekteringen og frem til endelig aflevering af byggeriet. Vi har haft ansvaret for udbud i totalentreprise, kontraktforhandlinger samt kontraktindgåelse med totalentreprenøren. Under byggeriets udførelse har vi bistået med sikring af, at entreprenøren lever op til sine forpligtigelser til at levere de aftalte ydelser i den aftalt kvalitet.

Vi har herudover bistået med økonomistyring under byggeriet og har deltaget i mangelgennemgang og endelig aflevering af byggeriet.

Fællesbyg Køge Kyst er et unikt medlemsdrevet projekt, der har opført en hel boligkarré med beboerne og fællesskabet i fokus. Byggeriet er opført, som udgangspunkt af foreningen selv, med formålet at give de kommende beboere mulighed for selv at sætte deres præg på de pågældende boliger.

Der er lagt særlig vægt på en billig byggeproces, en billig daglig drift og bæredygtighed. Byggeriet tæller 42 boliger i varierende størrelser fra 80-106 m2, hvoraf alle er solgt som ejerlejligheder. Fællesbyg Køge Kyst tager blandt andet udgangspunkt i lejligheder i 5-6 forskellige størrelser med gulvvarme i samtlige rum, fleksibilitet i rumindretningen, maksimalt naturligt lysindfald og samtlige boliger udstyret med en altan eller terrasse. Derudover er der opført et fællesrum med storkøkken, rummelige gangarealer og særlige nicher ved indgangsområderne, som inviterer til uformel snak beboerne i mellem.

Fotos:

Tegnestuen Vandkunsten

FAKTA

Beliggenhed

Køge Søndre Havn

Areal

5170 m2
42

Byggeår

2017 – Juni 2021

Status

Afsluttet

Entreprisesum

85 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Totalentreprise

Bygherre

Foreningen Fællesbyg Køge Kyst
Christian Hansen
+45 21 47 51 50

Entreprenør

Jönsson A/S

Arkitekt

Tegnestuen Vandkunsten

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS

MOE A/S