Campus Køge

Opførelse af nyt Campus til studerende i Køge

Campus Køge

Opførelse af nyt Campus til studerende i Køge

72 almene studieboliger og fælleslokale

For Boligselskabet Domea har vi opført et nyt Campus til studerende, hvor beboerne selv styrer dagligdagen i ungdomsboligerne med hjælp fra en koordinator fra Domea og Campus Køge. Domea ønsker at udvikle fremtidens boligform, der både understøtter og udvikler et attraktivt bo- og studiemiljø med en hidtil uset prioritering af det fælles i kombination med det individuelle.

Der er henholdsvis 32 to-rums boliger og 40 et-rums boliger i størrelsen 37-50 m2. I stueplan er der et fælleshus med vaskeri, der ligger i direkte forbindelse til det øvrige campus-område og et større udeareal med fællesfaciliteter. Der er en aktiv bestyrelse, der står for fællesspisning og andre fælles arrangementer for de studerende.

Bebyggelsen ligger langs motorvejen og den kommende letbane. Bygningen har et centerpunkt, hvor bygningens to dele går ud fra i en bred vinkel. I omtalte punkt er hovedstien for cyklende og gående imellem Køge By og Campus-området og fælleslokale placeret.

Projektet har et varieret tagforløb der varierer fra 1 til 4 etager og udføres i færdige betonelementer, sandwichelementer som facader og tagpap på trykfast isolering udlagt på betondæk som tagdækning.

Projektet opføres som bygningsklasse 2015 med fokus på klimatilpasning. Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle konstruktioner, VVS, kloak/afløb, ventilation og energi samt el installationer.

Fotos:

Klaus Nielsen AS

FAKTA

Beliggenhed

Lyngvej 22, 4600 Køge

Areal

3100 m2

Byggeår

Januar 2019 – Februar 2020

Status

Afsluttet

Entreprisesum

40 mio. kr. ekskl. moms

Entrepriseform

Hovedentreprise

Bygherre

Boligselskabet Domea
Henriette Bremer Nielsen
+45 76 64 66 50

Entreprenør

Hovedentreprenør
Adsbøll Entreprsie

Arkitekt

KHS Arkitekter

Ingeniør

Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniører AS