FAKTA
Nybyggeri / Butik, hal, boliger

Beliggenhed: Parmagade 2 A – 4, 2300 København S
Areal: 5.365 m2 (bolig og erhverv)
Byggeår: August 2013 – marts 2015
Entreprisesum: 75 mio. kr. ekskl. moms i alt / 30 mio. kr. ekskl. moms for sportshal
Bygherre: Københavns Kommune / kontakt Morten Bøgedal / tlf. 33665217
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprenør: O. Adsbøll & Sønner
Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter
Ingeniør: Klaus Nielsen AS
Foto: Bo Bolther / Jens Larsen / Adam Mørk / Klaus Nielsen AS

 

SUNDBYØSTERHAL II, AMAGER

Spektakulært halbyggeri er blomstret op
En helt ny form for byggeri har set dagens lys; et supermarked, café og parkering i bunden, en sportshal, omklædning og aktivitetsrum placeret i midten og ejerboliger på toppen – denne måde at bygge op på er yderst usædvanlig og ikke før set i Danmark.

Teknisk spændende projekt
Byggeriet, der er opført i lavenergiklasse 2015, er konstruktions- og installationsmæssig meget kompleks. Især sportshallen, der er bygget ind som det midterste lag, gav særlige udfordringer mht. statik, energi, brand, lyd og svingninger.
For ikke at belaste den offentlige kloak ved styrtregn, er der lavet et lukket regnvandsbassin med vandbremse under bygningen.

Ny type partnerskab
Byggeriet bliver et af de første københavnske eksempler på et offentligt-privat partnerskab (OPP). Kommunen stiller byggegrunden til rådighed for privat bygherre og tilbagekøber selve hal-delen, mens resten af bygningen forbliver i privat ejendom. Derved bliver udgiften for kommunen væsentlig lavere, end hvis de selv skulle bygge en idrætshal af samme størrelse.

International arkitekturpris
Sundbyøsterhal II har vundet den internationale arkitekturpris WAN Award. Prisen er vundet i kategorien ”Mixed-Use”, der bliver tildelt det bygningsværk, som bedst kombinerer flere funktioner i én bygning på en original måde. Her er Sundbyøsterhal II vurderet til at være en både modig og velfungerende collage af funktioner.

 

Klaus Nielsen AS har stået for ingeniørrådgivningen af hele byggeriet, hvor der er anvendt BIM i projekteringen.