FAKTA
Restaurering / fredet / kontor

Beliggenhed: Strandvejen 54, 2900 Hellerup
Areal: 4.800 m2
Byggeår: 2007 – 2010
Entreprisesum: Ikke oplyst
Bygherre: Realdania Byg / kontakt Per Troelsen
Totalentreprenør: Københavns Byggestyring
Arkitekt: Bertelsen & Scheving
Ingeniør: Klaus Nielsen AS
Foto: Kurt Rodahl Hoppe / Kira Ursem

 

ROSENHUSET, HELLERUP

En solid, kubisk krop med dekorative detaljer
Tuborgs tidligere administrationsbygning i Hellerup er tegnet af arkitekten Anton Sophus Rosen og er opført i 1913. Huset, der er i stilen skønvirke, er fredet og i dag ejet af Realdania Byg.

Tilbage til de oprindelige rødder
Rosenhuset bar stærkt præg af at have været igennem mange ændringer gennem tiden, så bygningens specielle udtryk og mening var forsvundet. I restaureringen er der lagt særlig vægt på at genskabe så meget af det oprindelige interiør som muligt og føre huset tilbage til dets udgangspunkt.

En opgave, der favner bredt
Under restaureringen har vi skiftet alle tekniske installationer, herunder varme, ventilation, vand- og afløbsinstallationer. De er alle blevet integreret i bygningsarkitekturen i samråd med Kulturstyrelsen. Radiatorer og varmerør er skjult bag nye arkitekttegnede radiatorskjulere/paneler langs facaderne. For at ventilere og varme bygningens store hall op, bliver der blæst luft ind fra de fire bærende søjler placeret i hvert sit hjørne, som det oprindeligt var tiltænkt.
Der er etableret et nyt stor/kantinekøkken. De oprindelige toiletforhold i bygningen er genskabt og renoveret med nye vand- og afløbsrør. Udvendigt er de 100 år gamle teglsten, bly- og kobberinddækninger, kobbertagrender og nedløb skiftet ud, mens vinduer og murværk er renoveret.

Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle konstruktioner, VVS og ventilation.