FAKTA
Totalrenovering / skole

Beliggenhed: C.W. Obels grund på Guldbergsgade 29, 2200 København N
Areal: 19.000 m2
Byggeår: August 2012 – juli 2013
Entreprisesum: 170 mio. kr. ekskl. moms
Bygherre: Obel-LFI Ejendomme / kontakt Kim Freilev
Totalentreprenør: Myhlenberg
Arkitekt: Bertelsen & Scheving
Ingeniør: Klaus Nielsen AS
Foto: Nord Architects Copenhagen / Peter Bølling-Ladegaard / Klaus Nielsen AS

 

KEA CAMPUS EMPIRE, NØRREBRO

Den gamle maskinhal summer af liv
I det pulserende område ved Sankt Hans Torv ligger den spændende skole, der er udsprunget efter en total renovering af det tidligere Bording Trykkeri. De 2.000 studerende er flyttet ind i en helt ny moderne og fleksibel skole. En skole, hvor facaderne er i glas og væggene hænger ned fra lofterne. Den nyskabende skole er med til at skabe et åbent, levende og attraktivt byliv for studerende, beboere og erhvervsliv.

Interessant opgave med tekniske udfordringer
Ved at bevare den traditionelle og solide konstruktion af beton, er der gjort maksimalt brug af det eksisterende hus. Med ønsket om at udvide, blev terrænets højdeforskelle udnyttet ved at sænke niveauet. Det gav dog sine udfordringer med at placere funderingspælene under den eksisterende bygning. Det var ikke en mulighed at slå dem 5-6 meter ned i jorden, så i stedet blev betonpælene presset ned i undergrunden ved hjælp af en hydraulisk presse.
Søjlerne, der understøtter facaden, er udført som en parafrase over sommerfuglevinger og giver en legende lethed til den store bygning.

Fleksible og synlige installationer
Med flytbare vægge krævede det ekstra fleksibilitet og betingelser til VVS, ventilation og el. Samtidig skulle de synlige føringsveje, der matcher bygningens rå, industrielle udtryk, ikke bare virke, men også være smukke. Bygningen er desuden sikret mod opstuvende kloakvand ved styrtregn.

Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle konstruktioner, el installationer, VVS og ventilation.