FAKTA
Totalrenovering / skole / erhverv

Beliggenhed: C.W. Obels grund på Guldbergsgade 29, 2200 København N
Areal: Etape 1: 19.000 m2 / Etape 3: 4.580 m2
Byggeår: August 2012 – juli 2017
Entreprisesum: 210 mio. kr. ekskl. moms
Bygherre: Obel-LFI Ejendomme / kontakt Kim Freilev / tlf. 33339494
Totalentreprenør: Etape 1: Myhlenberg / Etape 2:WR entreprise / Etape 3: Københavns Byggestyring
Arkitekt: Etape 1 og 2 :Bertelsen & Scheving / Etape 3: DesignGroup
Ingeniør: Etape 1, 2 & 3: Klaus Nielsen AS
Foto: Klaus Nielsen AS / Peter Bølling-Ladegaard / Nord Architects / Sandra Gonon / Bertelsen & Scheving

 

KEA CAMPUS EMPIRE, NØRREBRO

Området i Guldbergsgade er rammen for det nye Empire Campus, hvor KEA (Københavns Erhvervsakademi) Campus Empire består af flere forskellige bygninger og lejemål, som er beliggende på tre forskellige gadenavne – Nørrebrogade, Meinungsgade og Guldbergsgade. Udover den største lejer KEA er der butikker, restauranter, bryghus og Empire Bio.
Transformationen fra tidligere erhversbygninger er foregået i 3 etaper.

I 2013 var etape 1 –KEA klar til indflytning efter en total ombygning af det tidligere Bording Trykkeri. Ombygningen har blandt andet omfattet en sænkning af terrænet omkring den tidligere P-kælder, hvor der før var en kælder er det nu blevet til skolens indgangsetage. Den gamle kælderydervæg er erstattet af en glasfacade og søjler, udformet som sommerfuglevinger, der giver en legende lethed til den store bygning.
Indretningen er med flytbare vægge, som giver stor fleksibilitet i indretningen og brugen. Installationerne er udført med synlige føringsveje under lofterne, der matcher bygningens rå, industrielle udtryk. Der er i projekteringen af installationerne taget hensyn til den ekstra fleksibilitet for VVS, ventilation og el.
De 2000 elever flyttede i 2013 ind i en helt ny moderne og fleksibel skole. Den nyskabende skole er med til at danne et åbent, levende og attraktivt miljø for de studerende.

I 2016 blev etape 2 afsluttet og Tapperiet BRUS flyttede ind i den 750 m2 store hal ved siden af Empire Bio. Hallen indeholder tapperi, butik, bar og restaurant. Med beliggenhed lige overfor Empire Bio finder man flere mindre butikker og saloner med forskellige varer – med særlig fokus på bæredygtighed m.v.

Etape 3 omfatter bygningen i Meinungsgade, der oprindeligt har været en håndværkergård. Den eksisterende bygning har et lyst og råt look med højt til loftet, herudover omfatter etapen et glasatrium på 400 m2 og et nybyggeri på 1300 m2 udført som infill byggeri mod Meinungsgade. Etape 3 udgør i alt 4580 m2. I løbet af 2017 bliver denne totalt renoverede bygning taget i brug af KEA.

Klaus Nielsen AS har været ingeniørrådgiver på alle etaper og har stået for konstruktioner, kloak, el installationer, VVS og ventilation.