FAKTA
Nybyggeri / butik, fitness og boliger

Beliggenhed: Rungstedvej/Kammerrådsvej, 2970 Hørsholm
Areal: 4.800 m2
Byggeår: August 2015 – juni 2016
Entreprisesum: 70 mio. kr. ekskl. moms
Entrepriseform: Totalentreprise
Bygherre: Adsbøll & Sønner / kontakt Bjarne Adsbøll / tlf. 40321364
Totalentreprenør: Inter Gruppen Totalentreprise
Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter
Ingeniør: Klaus Nielsen AS
Foto: Innovater

 

HØRSHOLM BYMIDTE

Stærk arkitektonisk udtryk med en følelse af plads og potentiale
Ved siden af den historiske rådhusbygning i Hørsholm Bymidte bliver der opført et nyt byggeri i 3 etager. Bygningen kommer til at indeholde 16 boliger i 1 og 2 plan, fitnesscenter samt en dagligvarebutik.
Den nye bygning kommer til at fremstå åben og inviterende og markerer hjørnet af Rungstedvej / Kammerrådsvej samt ankomsten til bymidten.
Boligerne er placeret oven på dagligvarebutikken mod Hovedgaden og i en bagvedliggende længe. Boligerne består af 1-plans boliger og 2- plans boliger som ”gårdhavehuse”, der er disponeret omkring et indre gårdrum og med tagterrasse. Butikkens salgslokale udgør ca. 790 m2 og ankomst til butikken sker fra gågaden. Fitnesscenteret bliver på 2.000 m2 i 3 etager.
Projektet bliver gennemført med udgangspunkt i konkurrencen, udskrevet af Hørsholm Kommune, om bebyggelsen Hørsholm Bymidte. Konkurrencen blev vundet i 2013 af Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med O. Adsbøll & Sønner AS, Planlægningsfirmaet Hans Jørgen Bøgesø og Klaus Nielsen Rådgivende ingeniørfirma AS.

Klaus Nielsen AS er ingeniørrådgiver på alle konstruktioner, el installationer, VVS og ventilation.