Hørsholm Bymidte

4.500 m2 stort byggeri i Hørsholm Bymidte

Ved siden af den historiske rådhusbygning i Hørsholm Bymidte skal der opføres et nyt byggeri i 3 etager med et samlet areal på 4.500 m2. Byggeriet kommer til at indeholde 12 boliger i 1 og 2 plan, fitnesscenter samt en dagligvarebutik. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2016.

Projektet gennemføres med udgangspunkt i konkurrencen udskrevet af Hørsholm Kommune om bebyggelsen Hørsholm Bymidte. Konkurrencen blev vundet i 2013 af Dorte Mandrup Arkitekter  i samarbejde med O. Adsbøll & Sønner, Planlægningsfirmaet Hans-Jørgen Bøgesø og Klaus Nielsen Rådgivende ingeniørfirma AS.

Den nye bygning fremstår åben og inviterende. Den er udformet som et skulpturelt formet volumen, således at det markerer hjørnet af Rungstedvej / Kammerrådsvej og ankomsten til bymidten.

Boligerne er placeret oven på dagligvarebutikken mod Hovedgaden og i en bagvedliggende længe. Boligerne består af 1-plans boliger og 2-plans boliger som ”gårdhavehuse”, der er disponeret omkring et indre gårdrum og med tagterrasse. Butikkens salgslokale udgør ca. 1000 m2 og ankomst til butikken sker fra gågaden. Fitnesscenteret bliver på 2000 m2 og i 3 etager.