Sundbyøsterhal II

Nyt spektakulært halbyggeri på Amager

For Københavns Kommune har O. Adsbøll & Sønner i et samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter og Klaus Nielsen AS vundet opgaven med at opføre et nyt halbyggeri, der består af et supermarked, café og parkering i stueplan, sportshal, omklædning og depoter på 1. sals niveau, aktivitetsrum på 2. salsniveau og 12 fireværelsers ejerboliger på bygningens tagetage, hvor Klaus Nielsen AS skal stå for ingeniør rådgivningen for hele byggeriet.

Bedømmelsesudvalget har både fokuseret på de funktionelle og de arkitektoniske elementer i den nye hal og ser projektet som ”en løsning med en høj arkitektonisk kvalitet, hvor bygningen indgår som en aktiv del af karréen og passer ind i den bymæssige kontekst.

Byggeriet sker i en ny type partnerskab: Københavns Kommune stiller byggegrund til rådighed for et projekt, hvor O. Adsbøll & Sønner rejser hele bygningen. Når byggeriet står færdigt, køber Københavns Kommune hallen af entreprenøren. I alt kommer hallen til at koste Københavns Kommune 30 mio. kr., hvilket er noget mindre end prisen for en hal af samme størrelse i sin egen bygning.

Der er mangel på halkapacitet i hele byen, og jeg ved, at lokaludvalget og borgerne på Amager længe har kæmpet for en ny hal. Jeg skal være den første til at ønske dem tillykke med projektet. Jeg håber, at vi med dette projekt har skabt en ny model for byggeri i partnerskab med private, så vi også fremover sikrer flere faciliteter for pengene,” siger Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev.

Sundbyøsterhal II

Illustration af Dorte Mandrup Arkitekter